Csalán krém házilag, és búcsút mondhatsz a visszereknek

A csalán igazi szezonja tavasszal van, ilyenkor érdemes minél többet begyűjteni a friss hajtásokból, hiszen nem csak teának jó, hanem spenóthoz hasonló főzeléket is készíthetünk belőle.
Ilyenkor ősszel azonban még kellő mennyiséget tudunk gyűjteni ahhoz, hogy hatékony krémet készítsünk a visszerek ellen. Ha mégsem tudunk mi magunk csalánt gyűjteni, akkor a gyógynövényüzletben is beszerezhetjük szárított formában.

Nagyon könnyű elkészíteni a következő krémet, és a visszereken kívül még ajánlott ekcémás, rozáceás bőr kezelésére.

Hozzávalók:

► 100 ml olíva olaj► 3-4 marék család


► 20 dkg méhviasz


Elkészítés:

  • Egy magas edénybe tegyük bele az apóra zúzott friss csalánhajtásokat, majd ezt állítsuk bele egy forró vízzel teli lábasba. Csak a csalán friss hajtásait használjuk, a szárat és öregebb leveleket ne.
  • Az olajat töltsük a csalánra, majd fedjük le, és kis lángon kb. egy órán keresztül pároljuk a forró olajban. Sötétzöld olajat fogunk kapni, majd ezt egy sűrű gézen szűrjük át, adjuk hozzá a méhviaszhoz, majd melegítsük fel, és kevergessük, míg a viasz fel nem olvad.

  • Majd vegyük le a tűzről, és egy habverő segítségével keverjük egyenletesre. Ha túl híg lenne, még adagolhatunk hozzá méhviaszt.


Popular Today
Karcsúsító ital
Read more
Csokoládéval is fogyhatsz
Read more
Egymillióból egy ilyen ikerpár születik
Read more
Házi receptek vesztes túlsúly
Read more
Házi receptek vesztes túlsúly
Read more
Italok fogyás
Read more
Házi receptek vesztes túlsúly
Read more
Nagy Nikoletta lett a Miss Universe Hungary 2015 győztese
Read more

Never Miss A Post!