Home remedies tegen spataderen


Heb je spataderen op je benen? We hebben het over die kleine bloedvaten, die op je huid verschijnen als strepen met een paarse of roodachtige tint. Ze zijn vervelend, doen pijn en veroorzaken problemen als je je benen wil laten zien. Sommige mensen wenden zich tot chirurgen, maar er zijn ook natuurlijke middelen tegen spataderen die kunnen helpen en waarover we het in dit artikel zullen hebben.

Hoe Voorkom je dat spataderen verschijnen

Ze verschijnen op je enkels, schenen en spieren. Over het algemeen worden ze veroorzaakt door drie factoren: genetische factoren, slechte bloedsomloop of slechte leefgewoontes (slecht dieet, veel zitten…). Het klopt dat je soms varicose-aderen kunt krijgen en dan deze spatadertjes, maar andersom komt het vaker voor. In dat geval is het de moeite waard om de goede methodes te gaan gebruiken, om dit te voorkomen. Dus neem een kijkje naar deze oplossingen voor spataderen hieronder.

1. Een koud bad voor je benen

Dit is erg effectief in de ochtend. Geef je benen, zodra je bent opgestaan om te douchen, vijf minuten lang een dosis koud water. Je kunt zelfs een handdoek weken in koud water en om je benen wikkelen. Dit zorgt dat je verlost wordt van de ontsteking van spataderen en helpt je om je bloedsomloop te stimuleren – en zo de dag met een prettig gevoel van verluchting te beginnen. We raden het aan voor iedere dag.2. Vergeet de antioxidanten niet

Je weet dus dat je de dag hoort te beginnen met een koud bad voor je benen. Wat dacht je van een dagelijks glas sinaasappelsap vanaf nu? Uitstekend. Antioxidanten zijn essentieel voor de ontwikkeling van je bloedsomloop, het voorzien van je bloed van zuurstof en het verbeteren van je huid. Vergeet niet om ook citroenen, grapefruit, aardbeien, frambozen, tomaten, kiwis etc. mee te nemen in je dieet.

3. Slaap met je voeten omhoog

Het hoeft maar een beetje. Leg een kussen onder je voeten om ze nét omhoog te houden, waardoor de bloedsomloop verbetert en spataderen dus minder heftig verschijnen.

4. Appelazijn

Verrast? Appelazijn is een geweldige toner en spierontspanner. Het zal helpen om je bloedsomloop op gang te krijgen. Wat moet je doen? Het is heel simpel: neem een doek en week hem in appelazijn en gebruik deze op het gebied met de spataderen. Hou dit op je been voor twintig minuten. Als je dit iedere dag blijft doen, zullen ze zichtbaar minder worden.

5. Avocado en rozenbottel

Dit is gewoon ideaal. Dit middel is vooral aan te raden na iedere keer dat je je onthaart. Het helpt je huid te verlichten en ontspannen en zorgt ook voor een betere bloedsomloop en zuurstoftransport. Er zijn erg dure crèmes met dezelfde elementen, dus het enige probleem is misschien om essentiële rozenbottelolie te vinden. Het is erg populair, dus het zal goed te krijgen zijn in natuurlijke winkels en zelfs bij apothekers. Het wordt veel gebruikt in de schoonheidsindustrie en heeft erg goede resultaten voor je huid. In combinatie met avocado is het simpelweg geweldig tegen spataderen. Denk eraan om het te gebruiken, iedere keer dat je onthaart.

Hoe maak je de créme?

Je zult een halve avocado nodig hebben en tien druppels rozenbottelolie. Begin door de pulp van een halve avocado te verzamelen. Je zult het groenste deel nodig hebben, dat vastzit aan de avocadopit, omdat dat de beste geneeskrachtige eigenschappen heeft. Meng dit in een schaaltje met tien druppels rozenbottelolie. Probeer een goed gemengd geheel te krijgen, dat je als pasta kunt gebruiken.

Zodra het klaar is, is het heel makkelijk. Gebruik het op de meest problematische gebieden waar je spataderen neigt te krijgen. Het is belangrijk dat je het van beneden naar boven aanbrengt, met zachte cirkelbewegingen tegen de klok in. Verwijder het nog niet. Je moet het minstens vijftien minuten laten zitten, zodat je huid het opneemt. Verwijder het vervolgens met koud water. Je zult zien hoe het je benen verbetert, verzorgt en hydrateert en zorgt dat er niet meer vervelende spataderen verschijnen.6. Mengsel van Aloë Vera, wortel en appelazijn tegen spataderen – RECEPT

Dit mengsel is zeer gemakkelijk te maken en het is gemaakt van vrij beschikbare ingrediënten, die je kunt kopen bij een plaatselijke gezondheidswinkel of gewoon in de supermarkt.

Ingrediënten:

½ kop gehakte wortelen

½ kopje aloë vera

appelazijn

Bereiding:

Eerst doet u de gehakte wortelen en de beker aloë vera in een blender, en terwijl het mengt, voeg wat appelazijn toe tot u een mooi en homogeen mengsel krijgt. Je moet een mengsel krijgeb, dat zo dik is als een crème.

Hoe te gebruiken:

Breng de zalf op de voeten gedurende 10 minuten voor het slapengaan.Andere tips

 • Houd je benen uit de zon. Zonnebaden is geen goed idee wanneer je last hebt van aderspatten. De rechtstreekse warmte van de zon zorgt immers voor een extra uitzetting van de aders in je benen. Zet je liever in de schaduw van een boom of struik.
 • Om dezelfde reden is een sauna of een Turks bad geen goed idee.
 • Ook het ontharen van de benen met warme was is af te raden.
 • Koude douches van de benen zijn bij warm weer evenmin aangeraden. De aders trekken er wel door samen, maar zetten in een reactie nadien vaak extra uit. Wanneer je de benen toch wil spoelen, neem je best een lauwe douche met water op lichaamstemperatuur.
 • Blijf niet te lang aan een stuk zitten of rechtstaan. Indien u een zittend beroep hebt, moet u geregeld, minstens om de 20 minuten zeg maar, even opstaan en rondwandelen. Hebt u een staand beroep, ga dan af en toe even zitten.


 • Af en toe even gaan liggen, bv. bij een middagdutje, kan helpen. Leg de benen daarbij liefst wat hoger dan het hart. Dit bevordert het wegvloeien van het bloed en helpt een eventueel oedeem afnemen. Dit geldt trouwens ook voor het slapen. Ook indien u in een 'luie' zetel ligt, is het aan te raden om de voeten omhoog te leggen op een stoel of een speciaal voetbankje.
 • Zeul niet met zware lasten. Bij een zware hefinspanning worden de aders in de benen extra onder druk gezet, waardoor ze verder kunnen uitzetten. Vraag eventueel of andere mensen u kunnen helpen om zware voorwerpen op te heffen of verdeel de last in meerdere kleine pakjes die niet zo zwaar zijn.
 • zie ook artikel : Sauna: voor- en nadelen

  Popular Today
  Verse gezichtsmaskers zelf maken
  Read more
  Marie De Vries heeft een manier ontdekt om af te vallen en wil anderen helpen
  Read more
  Natuurlijke gezichtsmaskers om zelf te maken!
  Read more
  Hoe de rimpels onder zijn ogen te verwijderen, hoe zich te ontdoen van rimpels thuis
  Read more
  Zelfgemaakte gezichtscrème
  Read more
  Afvallen en toch lekker eten? Dat kan met cacao!
  Read more
  Natuurlijke gezichtsmaskers om zelf te maken!
  Read more
  5 gezonde drankjes voor gewichtsverlies
  Read more

  Never Miss A Post!